Årets sommerleir er over!

17 av Færder Karateklubbs medlemmer satte kurs mot Stavern og Fredtun fhs fredag 22. juni. Vi har flere og flere medlemmer som får opp øynene for at sommerleir er noe man virkelig må få med seg - 3 dager med faglig påfyll, sosial omgang med likesinnede fra hele Norge (Sverige og Japan!), og ikke minst mye moro! Bilder kommer fortløpende.

I år deltok Even, Jesper, Håvard , Simen S, Nicolay J, Henrik, Antonio, Marie, Vilde, Matilde, Knut, Gilda, Richard, Sofia, Vanessa, Anne-Therese og Sensei Ole. Dette er en økning fra de to foregående årene - og det virker som at våre medlemmer har virkelig fått smaken på det noen ville kalle årets høydepunkt - NKOs sommerleir.

Hovedinstruktører på leiren var Sensei Kunihiro Suzuki 3. dan og Sensei Kumiko Sunakawa 4. dan. Sensei Suzuki vant VM i 2003, og har vunnet All Japan hele 4 ganger. Noen hevder han er den beste fighteren i nyere tid. Sensei Kumiko hevder seg både på matta, med deltakelse i VM 2011, og innenfor kata/kihon. Det er ikke mange som kan måle seg med hurtigheten hennes!

Gjennom leiren var våre medlemmer delt opp i flere forskjellige avdelinger utenom fellesøktene - juniorene hadde sine egne økter med Sensei Ingrid fra Fana, hvor fokus var mer på lek og moro; Matilde var på egenhånd blant likegraderte på kataøktene; svart og brunbelter nøt stort av Sensei Kumikos ekspertise på kata- og kihonfronten. Fellesøkter med Sensei Suzuki hadde fokus på å beherske det helt grunnleggende, da vi ofte tror at vi har god kontroll på dette, men realiteten er at her trenger vi fortsatt mye trening alle som en!

Et av "høydepunktene" som satt tonen for "godfølelsen" i kroppen resten av leiren var Sensei Sjurs tabata-økt lørdag morgen. Færder Karateklubbs medlemmer er ikke ukjente med denne metoden (20sek arbeid med 95% innsats, 10 sek pause), men å få kroppen til å lystre gjennom den stølheten som setter inn etter en god tabataøkt er ikke bare lett! Det er sikkert mange som fortsatt kjenner det nå som leiren er ferdig.

På lørdag begynte graderingen for Anne-Therese (og de andre kandidatene), det ble en 3.5t økt hvor det tekniske ble grundig gjennomgått, både kihon og kata ble unnagjort mens resten av deltakerne "koset" seg med fellesfight på sletta. På kvelden skulle det vært grilling, men uheldigvis så regnet dette litt bort - men vi gjorde det beste ut av det med spising/sosialt i matsalen på Fredtun.

Søndag var det en kjapp fellesøkt før graderingskumiten skulle avholdes. Alle som skulle til shodan og nidan stilte til dyst. 30 kamper à 2 minutter - uten pause annet enn kjapt bytte av motstander. De som ikke graderte så på og heiet på kandidatene. Og det trengte de! Det var en lang tøff økt, hvor kandidatene virkelig skal vise at de har Kyokushin-spirit! 30 kamper ble gjennomført og alle var helt utmattet, etter oppstilling på rekker igjen så ble det bekreftet av Shihan Tore Sunde-Rasmussen at alle kandidatene hadde bestått sin gradering!

Årets sommerleir er over - og vi gleder oss allerede til neste års leir!

Det kommer bilder fortløpende under fotogalleriene.