Graderinger vel gjennomført – sommerferie!

Færder Karateklubb har gjennomført to vellykkede graderinger forrige uke - en på onsdag i klubben og de høyere graderte deltok på den regionale graderingen i Horten på lørdag.

Det var ca 30 medlemmer som gjennomførte sin gradering og de gjorde seg fortjent til sine ny grader/belter.

Den regionale graderingen er for utøvere som kommer oppover i gradene, hvor den trygge rammen rundt klubbgradering trenger å utvides. Graderingen tester utøvere på andre måter en ren gjengiving av pensum - man blir utfordret med kombinasjoner av stillinger og teknikker - mange av disse er helt nye for utøverne! Man må legge stresset av seg og kun fokusere på det som skjer der og da - hvis ikke så går det rett og slett ikke! Det blir kjapt tydelig om modenheten og forståelsen ikke er på plass. Til sist er kumite-delen, man blir pushet hardt gjennom hele seansen, men man står imot og jobber inntil det hele er over.

37401F59D8BC4AC2AFFA09C4480C056FRegional gradering - Dommen blir avsagt, alle medlemmene fikk personlige tilbakemeldinger om hva som er bra og hva som burde forbedres.
94E75F05FFE948E194AE3F5834DBA096Sensorer: Sensei Thomas Lund Nielsen 4.dan (sittende lengst til venstre), Sempai Bård Brodshaug 2.dan (stående lengst til venstre) og Sensei Anne-Therese Wike-Hov 3.dan (stående lengst til høyre). Alle graderingskandidatene er med og: FærderKKs kandidater er Harald (stående nr 3), Finn (stående nr 5), Amira (sittende nr 2), Sofie (sittende nr 3), Troy (sittende nr 4), Emma (sittende nr 5), og Sofia Annabel (sittende nr 6).
005D633747BB4E61AF965ABF916FED02

Det var ikke alle klubbmedlemmer som var klare for gradering denne sommeren, men med fokus og hard trening fremover, så blir dere klare over tid! Det krever målrettet jobbing, disiplin og strukturert trening - å ta imot de beskjeder som blir gitt på trening og omsette det til forbedring av stillinger, teknikker, kumite og kata.

Det er sommerleir i Stavern 30.juni til og med 3.juli - deretter er det sommerferie! Klubben sender ut mail i god tid før oppstart på høsten med info rundt treningstider og hvilke partier man skal delta på. Beregnet oppstart er uka etter skolestart, rundt 20. august.

De som ønsker å foreta egentrening i dojoen kan ta kontakt med en av de faste instruktørene eller leder (93422278) for å låne nøkkel!

[Bildene er "lånt" av Sempai Steffen Haukedalen 2.dan]