Graderingen vel gjennomført!

Søndag 14. juni gjennomførte Færder Karateklubb gradering for både mon- og kyugrader. Graderingssensor var Sempai Anne-Therese.

21 spente juniorer var først i ilden. Det var 6 nybegynnere som hadde sin første gradering noen sinne, og disse hadde hørt godt på sine instruktører - alle besto graderingen og kan smykke seg med sine oransje belter fremover. Igjen sto 15 av klubbens juniorer som skulle vise frem stillinger, teknikker og kataer til alle sine respektive belter, noen helt opp til 3. mon - andre grønne belte. Vi hadde 2.5 t med teknisk gjennomgang før medlemmene skulle vise at de har gode kumite-egenskaper. Vi har flere juniorer som har deltatt på konkurranser på regionalt og nasjonalt, så nivået på kampene er meget bra! Alle våre mon-kandidater gjennomførte sin gradering og fortjente sine nye beltegrader.

Stolte instruktører, Sempai Knut og Sempai Gilda, ga klar tilbakemelding om at det de hadde sett på gradering var akkurat det de forventet etter sesongens innsats på trening. De som er ofte på trening og som alltid gir sitt beste, er også de som har fremgang på alle fronter. De kan alt de skal kunne og mer til! Kravene stiger for hver gradering, og våre medlemmer utvikler seg til å bli dyktige karateka, som representerer klubben på en strålende måte

20150614_140325
Voksengraderingen begynte kl 15, og det var 15 spente karateka på rekker. 2 av disse var besøkende fra Horten Karateklubb i tillegg til graderingssensor Sempai Bård. Klubbene forsøker å ha et samarbeid for å gjøre graderingene til noe annet enn en gjennomkjøring med egen instruktør. Det hjelper også instruktørene å få tilbakemeldinger fra instruktører som ikke ser våre medlemmer til vanlig - dette gjør oss bare bedre, og mer skjerpet! Kandidatene hadde jobbet lenge og målrettet mot denne graderingen, og dette ble gjenspeilet i innstats og teknisk dyktighet på graderingen. Samtlige medlemmer ble godkjente til å videre gjennomføre kumite-delen av graderinga.

Til graderingskumite fikk vi besøk av Sempai Terje, Sempai Christoffer, og Henrik Heyer fra Horten Karateklubb. I tillegg deltok Sempai Knut på kumiten. Graderingskanditatene måtte gjennomføre 10-15-20 kamper á 2 minutter, alt ettersom hvilket belte de skulle gradere til. Det som blir vektlagt er evnen til å jobbe seg gjennom en lang økt - hvor man blir testet både fysisk og psykisk. man skal klare å beholde hodet i alle rundene, og jobbe seg gjennom perioder med tøff motstand, hvor man møter noen som er mer uthvilt og mye mer rutinert. Det er her de som kommer inn for å supplere i fighten har mye å si - disse presser kandidatene, samtidig som de hjelper kandidatene å virkelig vise frem det er de er laget av.  Bilder fra noen av kampene finnes her.

Etter en 5 timer lang gradering kunne alle våre videregående kyu-kandidater være virkelig stolte å bære sitt nye, velfortjente belte!

IMG_1950

Vi ønsker alle våre medlemmer en riktig god sommer; dere som skal på sommerleir får trene og kose dere, nyte hele helga til det fulle!

Oppstart er forespeilet til å være ca en uke etter at skolene har begynt.

PS: Det er selvfølgelig fullt mulig å ha uformelle treninger hele sommeren - i tillegg er dere velkommen på trening hos Horten Karateklubb hver onsdag ettermidddag.