To nye svartbelter i klubben!

Knut Larsen og Gilda Bjørnson er de første to som har gått hele veien fra nybegynner til svart belte/Shodan i Færder Karateklubbs 23-årige historie. I løpet av en 2-dagers gradering, hvor teknikk og kata ble testet over 3 timer på lørdag og 30-manns-kumite á 2 minutters runder ble fullført på søndag. Sensei Thomas Lund Nielsen 4.dan bekreftet at graderingen, som ble foretatt i NKOs Region Øst, ikke står tilbake for hvordan graderinger blir holdt i Japan. Den regionale graderingssamlingen hvor Ringerike, Horten og Færder karateklubb kommer sammen er blitt en årlig samling som Færders medlemmer ser frem til. Det å ha en arena hvor utøvere får målt seg opp imot graderingskrav og en sammensatt graderingskomite gir en helt annen opplevelse enn klubbgraderingen.

Klubbleder Anne-Therese Wike-Hov 2.dan er stolt over å ha vært del av teamet som har gjennom flere år sett Knut og Gilda modnes som både som karateutøvere og instruktører. Hovedinstruktør i klubben, Sensei Ole Grejs 4.dan, uttrykte stolthet og glede over at to godt voksne «slitere» har jobbet seg frem til dette punktet, og ikke minst at de består graderingen med glans. De har virkelig tatt denne graderingen med storm.

Steffen Haukedalen 2.dan har skrevet en fin oppsummering på sin hjemmeside her. Og vi har lastet opp bilder som vi har fått låne av Svein Olaf Bennæs her. Videre så kommer det reportasje i Tønsbergs Blad en av de første dagene denne uka.

Nok en gang vil vi gratulere Knut og Gilda med sin shodan!