NM 2012 | FKK

Da er NM 2012 over og våre deltakere  fikk  med seg både pokaler, medaljer, og ikke minst noen ømme bein.

En generell NM oppsummering fra Sempai Steffen kan dere lese her

Fra Færder Karateklubbs perspektiv, så var dette en god erfaring å ha med seg!

Knut Larsen var først i ilden og møter Stephan Pedersen fra Kristiansund KKi sin kamp. Det er en jevn kamp med mange fine vekslinger, men det heller i motstanderens favør til slutt pga høyere press og tempo.

Matilde Walmsness har sin stevnedebut i NM2012. Hun møter en langt mer rutinert utøver i Henriette Liland (plassering i NM2011). Men Matilde visste ikke det, hun gyver på og gjør sitt beste! Skaden som Matilde pådro seg i Mushin for 2-uker siden blir dessverre avgjørende da motstanderen treffer der, og får poeng to ganger. Matilde får en bronsemedalje i NM.

Robin Larsen har god erfaring både fra junior-cup, NM og Swiss Open, så vi hadde store forhåpninger til at han skulle lykkes godt i NM - og Robin gjør det han kan best, slåss! I første kamp møter han Erik Livermore fra Horten KK, som får erfare at kondisjonen til Robin er svært høy! Konstant press og en god taktisk plan fører til poeng og seier. I finalen møter Robin Realf Ottesen fra Lyngdal KK. Robin finner fort ut at ikke denne motstanderen liker trykket så godt, dermed plukker Robin treffere kontinuerlig frem til det blir poeng to spark igjen, han avgjør kampen før fulltid! Robin blir dermed norgesmester.

I mellom de to kampene til Robin er først Gilda på matta, hun har også sin stevnedebut i NM2012. Hun møter Jeanette Johannessen Fra Bergen KK. Kampen er jevn og det er høyt tempo! God variasjon og mange treffere. Når dommen skal komme er det 2-2, men mattedommer avgjør i favør til motstanderen. Gilda får bronsemedalje.

Anne-Therese stiller i fullkontakt med knock-out (altså ingen beskyttelse på hender og bein/føtter). Motstander er Astrid Caroline Braut fra Bryne. Det er lenge siden Anne-Therese sist deltok i et stevne (NM2006!). Motstanderen har høyt aktivitetsnivå, og Anne-Therese jobber godt med pareringer, men blir litt for passiv til tider. Avgjørelsen faller med 2 stemmer for uavgjort og 2 stemmer for motstanderen, og hoveddommer avgjør kampen i favør motstander. Anne-Therese får bronsemedalje.

Noen isposer senere setter alle fra FKK nesa hjemover. Tilbake til hverdagen og nå skal det jobbes mot gradering!

PS: Det ble ingen joggetur på Matilde, Gilda og Anne-Therese på søndagen... og kanskje det drøyer noen uker før knebøy kan utføres med god form.

Stor takk til Vilde og Espen som jobber som coacher hele dagen.

Og fint å se at så mange både fra klubben og familie tar turen for å støtte opp om deltakelsen vår.

Bilder fra alle kampene finner du her: NM 2012 | FKK.

Vi håper det kommer video med noen høydepunkter etterhvert.