Sommerleir på Moi 2011

Årets sommerleir er nettopp over, og de 13 medlemmene våre som var med der er sikkert slitne! 

De som tok turen var Vilde, Nicolay J, Knut, Kenny, Anne-Margrethe, Richard, Vanessa, Sofia, Even, Simen, Henrik, Augusto, og Anne-Therese.

Det er langt å kjøre til Moi i Rogaland, så vi satte avgårde i 3 forskjellige biler for/ettermiddagen på torsdag, med kurs for Lundheim Folkehøgskole. Innsjekking var fra kl 18, og det var først når vi kom fram at vi fikk timeplanen for hele leiren. Rom ble okkuperte av våre medlemmer og det er mye spent energi å føle på i gangene når alle sammen ankommer.

kl 19:30 begynte første trening, hvor vi først fikk litt praktisk informasjon av Sensei Gjermund Myklebust (leder for NKO), påfulgt av oppvarming i regi av Sensei Øyvind Eriksen (forøvrig også leirens lege). Shihan Brian Fitkin og Shihan Lloyd Payne var dessverre forsinket pga tekniske problemer med fly, og hadde blitt rutet om via Bergen. Leirens tema var "Back to basic" og vi ble fortalt at vi skulle prøve å nærme oss karate på en "old school" måte, ta det tilbake til Sosai Mas Oyamas dager. Sensei Sjur Vestlie ledet den første økta (som var en snau time), her ble det drilling på bevegelse i kumite dachi, hvor fokus var på å holde "ramma" og bevege seg rundt sin egen akse uten å komme ut av balanse.

Etter en kjapp dusj og litt middag var det duket for førstehjelpsforedrag, hvor man fikk frisket opp (evt lært noe helt nytt!) på førstehjelpsfronten.

Kl 01.00 ble vi vekket for å delta på nattetrening! Dette er en tradisjon på Kyokushinleire - og man får pent karre seg ut av senga, inn i gien og komme seg på plass i rekkene. Det var bare en liten glipp - Knut og gutta som sov på et grupperom litt borte i gangen fra soverommene ble ikke vekket - så Anne-Therese løp og fikk liv i 5 trøtte gutter, og en Knut. Da alle sammen var på plass i gymsalen så tok nattetreningen til. Her fikk vi først litt innføring i pustemetoder/teknikker av Sensei Eilif Knappen som har studert metodene til Mas Oyama. Da han var ferdig tok Shihan Lloyd roret, med assistanse av Sensei Tore Sunde Rasmussen. Da ble det kihontrening av gode gamle proposjoner! Shihan Lloyd viste vei, og utrolig god form! Endel opplevde tellingen som noe fort og prøvde så godt de kunne å henge med. Noen ganger må man finne ut om man skal rekke en hel mae keage, eller rekke å henge med på tellinga! Etter en times økt fikk vi lov til å tusle tilbake til senga igjen, heldigvis for søvnens skyld var morgentrening da avlyst.

Fredagen startet med frokost, påfulgt av en kata/basic økt, Shihan Fitkin hadde jo ankommet nå - og han tok ledelsen på denne økta. Vi fikk beskjed om å marsje ned til Nor-Dan hallen i Moi. Det er en bratt bakke ned dit, og den føles enda brattere på vei hjem etter trening!! Økta ble delt i 3 - hvor juniorene ble instruert av Sensei Ingrid B. Dalheim, mellomgradene ble instruert av Shihan Lloyd, og brun/svartbelter ble instruert av Shihan Fitkin. Det var en fin gjennomgang av basic og kata for alle. Vel oppe på toppen av bakken igjen ventet en kjapp dusj og en fin lett lunsj. Det er viktig å ha påfyll av energi når man trener i slik høy frekvens over langhelga.

På fighttrening etter lunsj ble partiene nok en gang splittet i 3. Juniorene jobbet med selvforsvar i regi Shihan Fitkin, resten jobbet med fight. Jimmie Collin ledet grønn/brun/svartbelte partiet hvor det ble drillet på angrep og forsvar/kontring i forskjellige kombinasjoner - før vi tok på beskyttelse og kjørte 20-minutter med flytsparring, hvor det var delt etter Mon, jenter/damer, og menn. Flytsparring er en fin måte å øke mestringsgraden i kumite uten å være redd for å bli pepret med kraftige teknikker fra motstanderen. Det skal være som en lek!

På fredagskvelden var det foredrag holdt av Even Mannsåker (nylig Swiss Open champion 2011), som omhandlet motivasjon og målsetting. Her fikk vi mange gode eksempler for hvordan man tar hånd om sin egen fantasi i forhold til å se for seg motstandere og situasjoner som man kanskje finner litt skremmende og da blåser opp til å bli kjempefarlig. Even fortalte om hvordan han selv så for seg Marius Ilias (en utøver med lang merittliste) da han fikk vite at det kom til å bli hans motstander. Even tok alt det som var skummelt og bagatelliserte det - han så for seg Marius som en liten dverg..... med nisselue.... som tråkket rundt på en trehjulssykkel. Dette er det mange av sommerleirdeltakerne som har flirt veldig godt av siden!

Lørdagen brakte med seg en tidlig morgenøkt med litt flytsparring igjen, hvor alle som deltok på leiren sto fritt å velge sparringsmotstandere. Her er noe av fokusen det at man skal søke ut motstandere som man aldri har møtt før for å øke sin egen erfaring. Anne-Therese var spesielt fornøyd med å sparre mot selveste Jimmie Collin - det er ikke hver dag man får mulighet til å sparre mot noen som ligger i verdenstoppen!

Andre økta på lørdag hadde nok engang fokus på basic og kata. Her ble partiene delt inn i tre igjen, hvor Steffen tok med seg de yngste ut i solskinnet! Shihan Lloyd instruerte mellompartiet, og Shihan Fitkin fortsatte sin gjennomgang med brun/svartbeltene. Kataene strakk seg helt opp til nidan-nivået (Seienchin) - det var en god utfordring for Knut og Anne-Margrethe. Anne-Therese hadde trent på og lært seg alle nidan kataene som forberedelse...

Siste fellesøkta på leiren var fighttrening - her ble svart/brunbeltene tatt med inn i gymsalen av Shihan Fitkin (det begynte å regne), mens de andre dro ned til Nor-dan hallen. Shihan Fitkin kjørte fighttrening, med godt humør og et smil om munnen mesteparten av økta. Vi ble drillet i forskjellige timingbegreper, samt bevegelser inn i rom hvor motstander er svak. Prinsippene som ble lært kan overføres til mange situasjoner og ikke minst med mange forskjellige teknikker. Her blir det utvilsomt overføring til egne klubber!

De to som skulle gradere (Jimmie og Christer) ble gradert på sine tekniske ferdigheter iløpet av lørdagsettermiddagen, mens vi andre slappet av og begynte grillfesten! Det var lavthengende skyer og noe nedbør iløpet av dagen, så vi var litt spente på om det ble vær til grilling. Etter at Sensei Sjur gjorde et lite forsøk på å fyre opp hele internatet, så tok værgudene hintet og lot det være opphold frem til middagen var ferdig.

Vi ble underholdt med en liten mini-konsert av Markus Weyrauch, etterfulgt av en detaljert og fin innsikt i Sensei Tores fjellklatringsekspedisjoner - han har vært på toppen av Mount Everest 2 ganger!!

Før søndagen kunne begynne ordentlig var det frokost og så var det klargjøring av internatet til inspeksjon. Her fikk de fleste svingt seg med en mopp - og man fant ut til at det er en grunn til navnet "bøtteballetten"!

Søndagens økt ble endret fra fellestrening til graderingskumite for Jimmie, han skulle gå 30 halvannet minutts runder. Da han allerede er etablert i verdenstoppen i fullkontaktskumite, så var det ikke tvil om at han er i stand til å gjennomføre den økta. Brun og svartbeltene ble satt klare til å sloss mot han en og en. Det ble informert om at man skulle presse og holde høyt tempo for gi Jimmie utfordring. Om det ikke hadde blitt satt begrensninger så kunne han nok uten så veldig store problemer knocket ut utøver etter utøver på sin vei til shodan, men heldigvis for de som skulle være motstandere så var fokus på at han skulle vise teknisk overlegenhet i stedet! Det sagt, så fikk Vebjørn fra HKK en mini knock-out fra spark til hodet. Og det var mange som fikk erfare at her hadde han totalt kontroll. Etter 20 runder så begynte det å synes at Jimmie var litt sliten, og den aller siste runden så var det Kyokushin-spiriten som holder en gående! Og dette hadde Jimmie en stor dose av. Gratulerer til Sempai Jimmie!!!

Baggene var pakket og klare før kumiteøkta - så vi satte oss i bilene så fort som mulig!

Takk for en fin sommerleir og mye godt humør! Vi gleder oss allerede til neste år og ikke minst at leiren er mye nærmere enn 365km!! Så da håper vi at enda flere medlemmer fra FKK melder seg på og deltar i moroa!

Osu!
Anne-Therese

No Comments Yet.

Leave a comment

%d bloggere liker dette: